"Tänka fritt är stort, men tänka rätt är större." (Thomas Thorild)


torsdag 14. oktober 2010

Den beste medisin

"Den beste medisin for et menneske, er et annet menneske."

(Jens Meinich)

søndag 10. oktober 2010

Mitt Hjärtas Fågel - Björn Afzelius/Mikael Wiehe

Side by side

"No human relation gives one possession in another. Every two souls are absolutely different. In friendship or in love, the two side by side raise hands together to find what one cannot reach alone."

(Kahlil Gibran, 1924)

tirsdag 5. oktober 2010

Du och jag

Angår det dej kanske
vad jag gör?
Och vad jag tänker?
Angår det mej kanske
vad du gör?
Och vad du tänker?
Angår vi varandra kanske?
Du och jag och alla vi
som råkar leva här
just nu
och som det hänger på
hur det skal bli i världen.
Angår vi varandra kanske?
Kanske det ja
Kanske..

(Ingrid Sjöstrand)

fredag 1. oktober 2010

Sentimentalitet

Følgende fragment er lånt fra bloggen til Paul-Otto Brunstad (se link øverst på siden.) Jeg lar meg stadig begeistre over Paul-Otto Brunstads perspektiver og filosofiske intellekt, og anser ham som en av tidens store tenkere. Han er for meg en stor inspirasjon, og jeg anbefaler alle å lese hans tekster og bøker.

"Filosofen Jon Hellesnes tar i boken Maska bak andletet (2002) et oppgjør med denne form for det sentimentale. Sentimentalitet er følelsemessig engasjement uten ”moralsk dømmekraft, utan sans for proposjonar”. Det er medfølende på en uforpliktende og overflatisk måte. Derfor går den godt i spann med moralsk latskap, sier Hellesnes. Den dyrker føleriet, men den vil aldri noen gang la seg binde eller forplikte av det som opprører en. Den har skinn av nærhet og omsorg, men uten å være det. Den dyrker øyeblikkets rørelse, blaffet av medlidenhet, men følelseskickene setter aldri spor, får aldri konsekvenser. Oscar Wilde er inne på dette når han sier: En sentimental person er en som ønsker seg gleden av å ha en følelse, men uten å måtte betale for den."

Actually

"They say that time changes things. But you actually have to change them yourself."

(Andy Warhol)