"Tänka fritt är stort, men tänka rätt är större." (Thomas Thorild)


onsdag 9. mars 2011

For i Sandhed at kunde hjælpe

"For i Sandhed at kunde hjælpe en Anden, maa jeg forstaae mere end ham - men dog vel først og fremmest forstaae det han forstaar. Naar jeg ikke gjør det, saa hjælper min Mere-Forstaaen ham slet ikke.

Vil jeg likevel gjøre min Mere-Forstaaaen gjældende, saa er det fordi jeg er forfærderlig stolt, saa jeg i Grunden i stedet for at gavne ham egentlig vil beundres af ham. Men al sand Hjælp begynder med Ydmykelse. Hjælperen maa først ydmyke sig under Den han vil hjælpe, og herved forstaae, at det at hjælpe ikke er at være den Herskesygeste men den Taalmodigste, at det at hjælpe er Villighed til indtil videre at finde sig i at have uret, og i ikke at forstaae hvad den Anden forstaar."


(Kirkegaard)

fredag 4. mars 2011

Faith Hill - There You'll Be

Tilfeldige hendelser

"Livet består av en rekke hendelser.

Endel er merkeligere enn andre og kalles tildragelser. Endel er nøye planlagt av oss selv eller andre, de er styrt av en vilje og kalles handlinger eller bedrifter.

Men endel begivenheter synes verken å være styrt av viljen eller fornuften, de skjer helt uventet, overraskende, uforutsett. Vi kaller dem tilfeldigheter eller slumpetreff, men vi vet ingenting om dem. Vi vet ikke om de kanskje heller er deler av en skjebne som ingen kan styre utenom, bestemt av et forsyn som ingen kjenner.

Om dette vet vi ingenting. Men mange av oss har nok opplevd at ubetydelige og tilsynelatende helt tilfeldige hendelser har fått viktige følger."


(Maria Gripe)